Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ze szpinakiem i łososiem

Makaron ze szpinakiem i łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 63

Dodano:

Odsłon: 1018

:)

Składniki

  • 250 g makaronu
  • 200 g łososia w plastrach
  • 250 g świeżego szpinaku
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 300 g śmietanki 12%
  • sól, pieprz
  • oregano
  • 2 łyżki masła
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotuję w osolonej wodzie. Szpinak dokładnie myję. Cebulę siekam w piórka. Łososia kroję w kostkę.

    Na patelni rozpuszczam masło. Dodaję pokrojoną cebulę. Chwilę podsmażam. Dodaję szpinak i przeciśnięte 2 ząbki czosnku. Gdy szpinak się podsmaży dodaję łososia i śmietanę. Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję przeciśnięty ząbek czosnku. Gdy śmietana zgęstnieje dodaję do niej ugotowany wcześniej makaron.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń