Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaronowa fantazja z kurczakiem"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 935
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4165
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 935
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4165
Składniki
Filet umyj i osusz. Natrzyj sosem sojowym, rozkrojonym czosnkiem i tymiankiem. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Przełóż do żaroodpornego naczynia, podlej 3 łyżkami wody, przykryj. Piecz w 180°C przez 50 minut. Gdy mięso ostygnie, pokrój je w kostkę.
Makaron wrzuć do lekko osolonego wrzątku, ugotuj, osącz i przelej zimną wodą. Warzywa umyj, pokrój, fetę pokrusz. dressingu dobrze utrzyj. W dużej misce wymieszaj makaron, mięso, paprykę, pomidorki i fetę. Wstaw do lodówki, by sałatka dobrze się schłodziła.
Sałatkę przełóż do salaterki. Udekoruj posiekanymi i całymi listkami bazylii.Źródło: Naj