Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe, syte i niecodzienne na co dzień.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 978
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 978
Składniki
Ugotuj makaron. W rondelku rozpuść masło, dodaj łyżkę mąki i rozprowadź. Dodaj mleko. Dodaj trochę utartego sera. (Trudno powiedzieć ile: około 2 łyżki). Musisz uważać, żeby ogień nie był zbyt duży, żeby się za bardzo nie zgrzało i nie zgęstniało.
Makaron wyłóż na rozgrzany olej. Dodaj groszek. Wymieszaj z sosem. Wyłóż na talerze, dodaj tuńczyka. Można posypać pietruszką.