Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOSKONALE SYCĄCE DANIE DLA WSZYSTKICH PRZEPADAJĄCYCH ZA BROKUŁAMI I ZIELONYMI OLIWKAMI.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Brokuł podzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie z liśćmi laurowymi przez ok. 6 minut.
Zielone oliwki pokroić w plasterki, a czosnek drobno posiekać.
Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni, dodać czosnek, lekko podsmażyć, a następnie dodać oliwki.
Na drugiej patelni zarumienić bułkę tartą.
Ugotowany makaron wymieszać z brokułami, oliwkami i zrumienioną bułką tartą.
Tak przygotowane danie posypać startym parmezanem lub serem żółtym.
Smacznego!