Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOSKONALE SYCĄCE DANIE DLA WSZYSTKICH PRZEPADAJĄCYCH ZA BROKUŁAMI I ZIELONYMI OLIWKAMI.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1182
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5709
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8788
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18260
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1182
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5709
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8788
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18260
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Brokuł podzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie z liśćmi laurowymi przez ok. 6 minut.
Zielone oliwki pokroić w plasterki, a czosnek drobno posiekać.
Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni, dodać czosnek, lekko podsmażyć, a następnie dodać oliwki.
Na drugiej patelni zarumienić bułkę tartą.
Ugotowany makaron wymieszać z brokułami, oliwkami i zrumienioną bułką tartą.
Tak przygotowane danie posypać startym parmezanem lub serem żółtym.
Smacznego!