Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOSKONALE SYCĄCE DANIE DLA WSZYSTKICH PRZEPADAJĄCYCH ZA BROKUŁAMI I ZIELONYMI OLIWKAMI.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1278
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3440
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1040
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1278
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3440
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1040
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Brokuł podzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie z liśćmi laurowymi przez ok. 6 minut.
Zielone oliwki pokroić w plasterki, a czosnek drobno posiekać.
Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni, dodać czosnek, lekko podsmażyć, a następnie dodać oliwki.
Na drugiej patelni zarumienić bułkę tartą.
Ugotowany makaron wymieszać z brokułami, oliwkami i zrumienioną bułką tartą.
Tak przygotowane danie posypać startym parmezanem lub serem żółtym.
Smacznego!