Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3859
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 514
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3859
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 514
Składniki
Przygotuj marynatę: musztardę wymieszaj z miodem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem. Dolej sos worcester, 1/2 oleju i ocet. Wsyp suszony majeranek i tymianek oraz słodką paprykę. Wymieszaj.
Schab opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso pokrój na 8 plasterków. Kotlety z obu stron posmaruj przygotowaną marynatą. Włóż do miseczki. Szczelnie przykryj folią spożywczą i włóż na 12 godzin do lodówki.
Czerwone cebule obierz, pokrój w grubą kostkę. Na dużej patelni albo wgarnku z grubym dnem rozgrzej pozostały olej. Włóż zamarynowane kotleciki. Szybko obsmaż je z obu stron. Potem dołóż cebule. Podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem 20 minut. Od czasu do czasu mięso przekręcaj. Gotowe kotlety wyłóż na talerz, udekoruj np. listkami natki. Podawaj np. z piure ziemniaczanym oraz sałatką z sezonowych warzyw.Źródło: Naj