Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Składniki
Przygotuj marynatę: musztardę wymieszaj z miodem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem. Dolej sos worcester, 1/2 oleju i ocet. Wsyp suszony majeranek i tymianek oraz słodką paprykę. Wymieszaj.
Schab opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso pokrój na 8 plasterków. Kotlety z obu stron posmaruj przygotowaną marynatą. Włóż do miseczki. Szczelnie przykryj folią spożywczą i włóż na 12 godzin do lodówki.
Czerwone cebule obierz, pokrój w grubą kostkę. Na dużej patelni albo wgarnku z grubym dnem rozgrzej pozostały olej. Włóż zamarynowane kotleciki. Szybko obsmaż je z obu stron. Potem dołóż cebule. Podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem 20 minut. Od czasu do czasu mięso przekręcaj. Gotowe kotlety wyłóż na talerz, udekoruj np. listkami natki. Podawaj np. z piure ziemniaczanym oraz sałatką z sezonowych warzyw.Źródło: Naj