Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Medaliony pod grzybami"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 17
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7111
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154861
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1049
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 483
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 17
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7111
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154861
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1049
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 483
Składniki
ok. 40 minut
Grzyby namoczyć w 200 ml wody. Osączyć na sitku (wywar zachować), drobniutko posiekać. Wymieszać z okruchami chleba i posiekanymi orzechami. Dodać tartą bułkę i 7,5 dag masła. Dobrze wymieszać.
Ziemniaki obrać, gotować 25 minut w lekko posolonej wodzie. Brukselkę gotować 18-20 minut w posolonym wrzątku. Medaliony smażyć po 2 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju. Pod koniec posypać pieprzem i solą. Ułożyć w żaroodpornej formie.
Na każdym medalionie kłaść porcję masy orzechowo-grzybowej. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Piec 10-12 minut.
Bulion wołowy zagotować z wywarem grzybowym. Zmniejszyć ogień, gotować 6 minut. Zagęścić sosem pieczeniowym z torebki. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem.
W garnku zagotować mleko z masłem. Ziemniaki utrzeć z mlekiem i masłem na purée, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Medaliony podawać z sosem, ziemniaczanym purée i brukselką.Źródło: Życie na gorąco