Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Meksykańska wieprzowina"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1336
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1336
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Składniki
<strong>Nadaje się do odgrzania. Przepis Magdaleny Kaczmarek z Poznania</strong>
Przygotuj klopsiki: pierś kurczaka, szynkę, obraną cebulę i czosnek zmiel w maszynce. Mięso przełóż do miski, dodaj bułkę tartą, sól, pieprz, jajko, mieloną paprykę i majeranek. Wyrób masę. Formuj małe kulki, obtaczaj w mące i smaż na złoto.
Posiekaj cebulę. Pieczarki i papryczki chili pokrój w plasterki, a żółtą paprykę w kostkę. Na głębokiej patelni przesmaż cebulę. Dodaj pieczarki i żółtą paprykę. Wrzuć oba rodzaje fasoli, kukurydzę osączoną z zalewy, papryczki chili, liść laurowy i ziele. Zalej całość przecierem pomidorowym. Gotuj ok. 30 min.
Po tym czasie dodaj zmiażdżony czosnek, dopraw danie solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Włóż klopsiki.
Gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Klopsiki przez cały ten czas należy obracać. Posyp natką.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie