Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy przepis chciałabym zadedykować wszystkim Panom i napisałam go specjalnie dla Was żeby nie było Wam smutno i przykro, że ostatni przepis był typowo babski. Danie, o którym dziś mowa przyrządza się z polędwiczki wieprzowej. Dodaje się do tego jeszcze dwa składniki pomocnicze i obiad gotowy! Jest to danie proste, które Panowie są w stanie przygotować samodzielnie, a przy okazji, nas kobietki zachwycić... ciąg dalszy na moim blogu Kulinarny Rollercoaster
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Polędwiczkę wieprzową pokrój w cienkie plastry. Posól ją i dopraw pieprzem, a następnie obsmaż ją z obu stron na mocno na rozgrzanym oleju. Polędwiczki wyjmij i odłóż je na bok. Na tym samym oleju podsmaż cebulkę pokrojoną w drobną kostkę aż się zarumieni.
Następnie dodaj polędwiczkę i całość zalej śmietaną 18%. Poczekaj aż śmietana troszkę odparuje i dzięki temu zagęści sos. Nie czekajcie zbyt długo, żeby „pomocnica” nie zanudziła się. Danie to fantastycznie pasuje do ziemniaków, ryżu, czy kaszy.