Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone cajun z tagliatelle

Mielone cajun z tagliatelle

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 125

Dzisiejsza propozycja obiadowa to mielone Cajun w 30 min :). Jak już wiecie , lubię przepyszne obiady , które nie zmuszają mnie do przebywania cały dzień w kuchni. Szybko I smacznie , to obiad który zaspokoji Wasze gusta kulinarne :) I czas , polecam . Zaczynamy

Składniki

  • 600 gr mięsa mielonego wołowego
  • *2 łyżeczki przyprawy Cajun
  • 1 zielona paprika
  • 2 czerwone papryki
  • 150-200 gr pieczarek
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka suchej bazylii
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 300 ml śmietany
  • szczypior
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mielone cajun z tagliatelle

Przygotowanie

  1. Mieszamy przyprawę Cajun z mięsem mielonym.
    Odstawiamy.
    Kroimy papryke, pieczarki.
    Do garnka na rozgrzany olej dajemy mięso.
    Po dwoch minutach -pieczarki- smażymy ok 10 min- lub do odparowania wody z pieczarek.
    Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek.
    Wlewamy śmietane, szczypior I papryke,
    wsypujemy przyprawy.
    Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min .
    Gotowe.
    W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle.
    Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu.
    ( Druga część na drugi dzień) :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń