Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone dewolaje"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2249
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 139
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 189
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 191
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2249
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 139
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 189
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 191
Składniki
ok. 25 minut
Schłodzone mięso mielone włożyć do miski. Doprawić solą, pieprzem i zacząć miesić. Kiedy mięso zacznie się kleić, wmieszać jajko i – w razie potrzeby – zagęścić masę bułką tartą.
Ser pokroić w 8 słupków. Z masy mięsnej uformować placuszki i owinąć nimi kawałki sera. Obtoczyć kotlety w mące, potem w rozkłóconych i posolonych 2 jajkach, a na końcu w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety, obsmażać powoli z obu stron. Podawać z surówką.Źródło: Życie na gorąco