Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone dewolaje"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118404
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8509
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3137
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2274
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118404
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8509
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3137
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2274
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Składniki
ok. 25 minut
Schłodzone mięso mielone włożyć do miski. Doprawić solą, pieprzem i zacząć miesić. Kiedy mięso zacznie się kleić, wmieszać jajko i – w razie potrzeby – zagęścić masę bułką tartą.
Ser pokroić w 8 słupków. Z masy mięsnej uformować placuszki i owinąć nimi kawałki sera. Obtoczyć kotlety w mące, potem w rozkłóconych i posolonych 2 jajkach, a na końcu w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety, obsmażać powoli z obu stron. Podawać z surówką.Źródło: Życie na gorąco