Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone dewolaje"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
ok. 25 minut
Schłodzone mięso mielone włożyć do miski. Doprawić solą, pieprzem i zacząć miesić. Kiedy mięso zacznie się kleić, wmieszać jajko i – w razie potrzeby – zagęścić masę bułką tartą.
Ser pokroić w 8 słupków. Z masy mięsnej uformować placuszki i owinąć nimi kawałki sera. Obtoczyć kotlety w mące, potem w rozkłóconych i posolonych 2 jajkach, a na końcu w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety, obsmażać powoli z obu stron. Podawać z surówką.Źródło: Życie na gorąco