Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię mięso mielone, oczywiście zmielone w domu. Broń mnie Panie Boże, przed kupnem gotowego, zmielonego mięsa w sklepie. Do zrobienia tego dania, zainspirował mnie przepis na blogu Fabryka Pomysłów [TUTAJ]. Zrobiłem trochę inaczej i dodałem grzyby, które rosną w moim ogrodzie, a jest ich w tym roku bardzo dużo.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 16981
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2447
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4614
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1771
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 16981
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2447
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4614
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1771
Składniki
Grzyby obgotować, pokroić na mniejsze kawałki, przesmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę, odstawić do przestudzenia. Łopatkę wieprzową zmielić w maszynce, razem z przesmażoną cebulą i wyciśniętą bułką. Dodać jajka, śmietanę, przyprawy. Wymieszać, dodać przygotowane grzyby. Masę włożyć do keksówki i piec około 1 godziny w temp. 180oC. Tak upieczoną pieczeń, można podawać na gorąco z dodatkiem sosu i na zimno np. z ogórkiem kiszonym.