Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna niż tradycyjna wersja podania mielonego, chyba lepsza.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10698
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6160
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13052
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4799
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10698
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6160
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13052
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4799
Składniki
Mięso mielone wyrobić z dodatkami, usmażyć krótko kotlety, odłożyć. Czosnek, cebulę, ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, przyprawić, wmieszać boczek, Podsmażać porcjami po 4-5 łyżek na patelniach 10- 12 cm. na gorącym smalcu z jednej strony, przełożyć delikatnie na wysmarowaną tłuszczem blachę, na środku położyć kotleta, zapiekać w piekarniku w temp. 180 -200 st. przez 30-40 minut. Pod koniec zapiekania można posypać tartym serem. Podałem z młodą zasmażaną kapustką, pasuje taż mizeria lub co kto woli.