Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna niż tradycyjna wersja podania mielonego, chyba lepsza.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 63
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 782
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 78
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 63
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 782
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 78
Składniki
Mięso mielone wyrobić z dodatkami, usmażyć krótko kotlety, odłożyć. Czosnek, cebulę, ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, przyprawić, wmieszać boczek, Podsmażać porcjami po 4-5 łyżek na patelniach 10- 12 cm. na gorącym smalcu z jednej strony, przełożyć delikatnie na wysmarowaną tłuszczem blachę, na środku położyć kotleta, zapiekać w piekarniku w temp. 180 -200 st. przez 30-40 minut. Pod koniec zapiekania można posypać tartym serem. Podałem z młodą zasmażaną kapustką, pasuje taż mizeria lub co kto woli.