Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna niż tradycyjna wersja podania mielonego, chyba lepsza.
Pyszne danie , absolutny przebój obiadowy.
Odsłon: 30793
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 284
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 320
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 284
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 320
Składniki
Mięso mielone wyrobić z dodatkami, usmażyć krótko kotlety, odłożyć. Czosnek, cebulę, ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, przyprawić, wmieszać boczek, Podsmażać porcjami po 4-5 łyżek na patelniach 10- 12 cm. na gorącym smalcu z jednej strony, przełożyć delikatnie na wysmarowaną tłuszczem blachę, na środku położyć kotleta, zapiekać w piekarniku w temp. 180 -200 st. przez 30-40 minut. Pod koniec zapiekania można posypać tartym serem. Podałem z młodą zasmażaną kapustką, pasuje taż mizeria lub co kto woli.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Indyk w sosie curry z mleczkiem kokosowym
Dania główne
Krokiety gyros
Dania główne
Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem
Dania główne
Kalafior zapiekany
Indyk w sosie curry z mleczkiem kokosowym
Pomysł na obiad kuchni indyjskiej - indyk w sosie curry z mleczkiem kokosowym...
Odsłon: 23
Krokiety gyros
Genialny pomysł na sycący obiad lub ciepłą, imprezową przekąskę. Składniki fa...
Odsłon: 135