Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna niż tradycyjna wersja podania mielonego, chyba lepsza.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7503
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2460
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7503
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2460
Składniki
Mięso mielone wyrobić z dodatkami, usmażyć krótko kotlety, odłożyć. Czosnek, cebulę, ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, przyprawić, wmieszać boczek, Podsmażać porcjami po 4-5 łyżek na patelniach 10- 12 cm. na gorącym smalcu z jednej strony, przełożyć delikatnie na wysmarowaną tłuszczem blachę, na środku położyć kotleta, zapiekać w piekarniku w temp. 180 -200 st. przez 30-40 minut. Pod koniec zapiekania można posypać tartym serem. Podałem z młodą zasmażaną kapustką, pasuje taż mizeria lub co kto woli.