Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna niż tradycyjna wersja podania mielonego, chyba lepsza.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2635
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 847
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2635
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 847
Składniki
Mięso mielone wyrobić z dodatkami, usmażyć krótko kotlety, odłożyć. Czosnek, cebulę, ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, przyprawić, wmieszać boczek, Podsmażać porcjami po 4-5 łyżek na patelniach 10- 12 cm. na gorącym smalcu z jednej strony, przełożyć delikatnie na wysmarowaną tłuszczem blachę, na środku położyć kotleta, zapiekać w piekarniku w temp. 180 -200 st. przez 30-40 minut. Pod koniec zapiekania można posypać tartym serem. Podałem z młodą zasmażaną kapustką, pasuje taż mizeria lub co kto woli.