Do góry

Dania główne Przepis na:

mięsko na grila

mięsko na grila

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1475

Dodano:

Odsłon: 7995

mięsko dowolne, poza wołowinką, ona nie najlepsza jest w tym zestawieniu, podaję przepis na podstawie kurczaka ale może być inne

Składniki

  • ćwiarti kurczaka, 6
  • ocet balsamiczny, 1/2 szkl
  • miód naturalny, 6 łyżek
  • chilli w proszku, 1/2 łyżeczki
  • oregano, 1 łyżeczka
  • przyprawa do pierników, 1 1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz do smaku
  • Olej słonecznikowy, 1/2 szklanki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
mięsko na grila

Przygotowanie

  1. umyć ćwiartki kurczaka i osuszyć ręcznikiem papierowym, wymieszać wszystkie składniki marynaty w dość dużej misce lub garnku, zanurzyć kurczaka w marynacie i wstawić do lodówki na 2-3 godz. Koniecznie nalezy to przykryć folią spożywcza aby nie wchłonęło zapachów lodówkowych. W takiej postaci można wywieźć na działke i kłaść bezpośrdenio na rozgrzanego grilla. , gdy zacznie się rumienić, nalezy go polewać marynatą i obracać na ruszcie.Można tak zamarynowane mięsko upiec w piekarniku. Proponuję podawać z surówką z kapusty(mój przepis) , z mizerią , lub sałatce z pomidorów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń