Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięsko dowolne, poza wołowinką, ona nie najlepsza jest w tym zestawieniu, podaję przepis na podstawie kurczaka ale może być inne
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8423
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8423
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Składniki
umyć ćwiartki kurczaka i osuszyć ręcznikiem papierowym, wymieszać wszystkie składniki marynaty w dość dużej misce lub garnku, zanurzyć kurczaka w marynacie i wstawić do lodówki na 2-3 godz. Koniecznie nalezy to przykryć folią spożywcza aby nie wchłonęło zapachów lodówkowych. W takiej postaci można wywieźć na działke i kłaść bezpośrdenio na rozgrzanego grilla. , gdy zacznie się rumienić, nalezy go polewać marynatą i obracać na ruszcie.Można tak zamarynowane mięsko upiec w piekarniku. Proponuję podawać z surówką z kapusty(mój przepis) , z mizerią , lub sałatce z pomidorów.