Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1475
Dodano: 05.03.2008
Odsłon: 7992
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
umyć ćwiartki kurczaka i osuszyć ręcznikiem papierowym, wymieszać wszystkie składniki marynaty w dość dużej misce lub garnku, zanurzyć kurczaka w marynacie i wstawić do lodówki na 2-3 godz. Koniecznie nalezy to przykryć folią spożywcza aby nie wchłonęło zapachów lodówkowych. W takiej postaci można wywieźć na działke i kłaść bezpośrdenio na rozgrzanego grilla. , gdy zacznie się rumienić, nalezy go polewać marynatą i obracać na ruszcie.Można tak zamarynowane mięsko upiec w piekarniku. Proponuję podawać z surówką z kapusty(mój przepis) , z mizerią , lub sałatce z pomidorów.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)