Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, banalne i ciekawe. Przepis zapożyczony z tv :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8711
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1281
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4690
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 766
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8711
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1281
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4690
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 766
Składniki
Do garnka dajemy masło, musztardę, miód i przyprawy. Chwilę podgrzewamy aż się wszystko rozpuści i zabulgocze.
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na nieduże kawałki. Zalewamy zalewą i dobrze mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok 15 min (aż masło zastygnie) a następnie wyjmujemy i pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej na noc). W cieple mięso lepiej przesiąknie przyprawami.
Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu. Na suchą patelnię wrzucamy mięso i wlewamy marynatę. Dusimy przez chwilę aż mięso lekko się podsmaży, odlewamy nadmiar płynów i zwiększamy ogień. Doprowadzamy do karmelizacji, przewracając mięso, pilnując, żeby się nie przypaliło, jednak dość mocno zarumieniło.
Podajemy z ziemniakami, kaszą, według uznania. Zioła można wymieniać, według upodobań.
Smacznego!