Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, banalne i ciekawe. Przepis zapożyczony z tv :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4316
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11734
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5550
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13822
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4316
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11734
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5550
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13822
Składniki
Do garnka dajemy masło, musztardę, miód i przyprawy. Chwilę podgrzewamy aż się wszystko rozpuści i zabulgocze.
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na nieduże kawałki. Zalewamy zalewą i dobrze mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok 15 min (aż masło zastygnie) a następnie wyjmujemy i pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej na noc). W cieple mięso lepiej przesiąknie przyprawami.
Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu. Na suchą patelnię wrzucamy mięso i wlewamy marynatę. Dusimy przez chwilę aż mięso lekko się podsmaży, odlewamy nadmiar płynów i zwiększamy ogień. Doprowadzamy do karmelizacji, przewracając mięso, pilnując, żeby się nie przypaliło, jednak dość mocno zarumieniło.
Podajemy z ziemniakami, kaszą, według uznania. Zioła można wymieniać, według upodobań.
Smacznego!