Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, banalne i ciekawe. Przepis zapożyczony z tv :)
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 108
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 553
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 87
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 108
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 553
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 87
Składniki
Do garnka dajemy masło, musztardę, miód i przyprawy. Chwilę podgrzewamy aż się wszystko rozpuści i zabulgocze.
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na nieduże kawałki. Zalewamy zalewą i dobrze mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok 15 min (aż masło zastygnie) a następnie wyjmujemy i pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej na noc). W cieple mięso lepiej przesiąknie przyprawami.
Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu. Na suchą patelnię wrzucamy mięso i wlewamy marynatę. Dusimy przez chwilę aż mięso lekko się podsmaży, odlewamy nadmiar płynów i zwiększamy ogień. Doprowadzamy do karmelizacji, przewracając mięso, pilnując, żeby się nie przypaliło, jednak dość mocno zarumieniło.
Podajemy z ziemniakami, kaszą, według uznania. Zioła można wymieniać, według upodobań.
Smacznego!