Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, banalne i ciekawe. Przepis zapożyczony z tv :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424973
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424973
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Składniki
Do garnka dajemy masło, musztardę, miód i przyprawy. Chwilę podgrzewamy aż się wszystko rozpuści i zabulgocze.
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na nieduże kawałki. Zalewamy zalewą i dobrze mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok 15 min (aż masło zastygnie) a następnie wyjmujemy i pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej na noc). W cieple mięso lepiej przesiąknie przyprawami.
Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu. Na suchą patelnię wrzucamy mięso i wlewamy marynatę. Dusimy przez chwilę aż mięso lekko się podsmaży, odlewamy nadmiar płynów i zwiększamy ogień. Doprowadzamy do karmelizacji, przewracając mięso, pilnując, żeby się nie przypaliło, jednak dość mocno zarumieniło.
Podajemy z ziemniakami, kaszą, według uznania. Zioła można wymieniać, według upodobań.
Smacznego!