Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsna pizza na sposób turecki"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11141
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4913
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1069
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9662
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11141
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4913
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1069
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9662
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1437
Składniki
Przygotuj ciasto podstawowe. Odstaw je do wyrośnięcia. Pomidory umyj, potnij na cząstki, usuń środki z pestkami i odłóż je na bok. Miąższ pomidorów pokrój w kosteczkę. Czosnek obierz, grubo posiekaj.
Rozgrzej 2 łyżki oliwy. Zrumień na niej mielone mięso. Dodaj czosnek, środki pomidorów i sok pomidorowy. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Duś 5 minut.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Uformuj z niego dwa cienkie placki (o śr. ok. 22 cm). Posmaruj je pozostałą oliwą i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Na cieście rozłóż po porcji mięsnego farszu.
Pizze piecz ok. 10 minut w temp. 200 st. Natkę opłucz, poodrywaj listki. Cebule obierz, pokrój w plasterki. Gotowe pizze posyp kosteczkami pomidorów, listkami natki oraz plasterkami cebuli. Udekoruj papryczkami.Źródło: Tina