Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsna pizza na sposób turecki"
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 321
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 410
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 225
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 354
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 387
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 321
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 410
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 225
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 354
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 387
Składniki
Przygotuj ciasto podstawowe. Odstaw je do wyrośnięcia. Pomidory umyj, potnij na cząstki, usuń środki z pestkami i odłóż je na bok. Miąższ pomidorów pokrój w kosteczkę. Czosnek obierz, grubo posiekaj.
Rozgrzej 2 łyżki oliwy. Zrumień na niej mielone mięso. Dodaj czosnek, środki pomidorów i sok pomidorowy. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Duś 5 minut.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Uformuj z niego dwa cienkie placki (o śr. ok. 22 cm). Posmaruj je pozostałą oliwą i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Na cieście rozłóż po porcji mięsnego farszu.
Pizze piecz ok. 10 minut w temp. 200 st. Natkę opłucz, poodrywaj listki. Cebule obierz, pokrój w plasterki. Gotowe pizze posyp kosteczkami pomidorów, listkami natki oraz plasterkami cebuli. Udekoruj papryczkami.Źródło: Tina