Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne kulki w cieście francuskim"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7995
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 345
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3429
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 622
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7995
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 345
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3429
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 622
Składniki
Ciasto rozwiń i z każdego wytnij 12 krążków. Nakładaj na siebie po 2 krążki i zlepiaj ze sobą ich brzegi. Piecz 25 minut w temp. 200°C.
Rukolę opłucz, osusz. Mięso rozdrobnij widelcem. Dodaj jajko, musztardę, natkę i namoczoną bułkę. Wymieszaj, uformuj z masy małe kulki i obtocz je w bułce tartej.
Do garnuszka wlej tyle oleju, by przykrył kulki. Rozgrzej. Wrzucaj kulki na głęboki tłuszcz, smaż z obu stron na rumiano. Krążki ciasta wyjmij i spłaszcz łyżką od góry. Ułóż na każdym listek rukoli oraz jeszcze ciepłe kulki mięsa. Polej dżemem z żurawiny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień