Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne kulki w cieście francuskim"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10240
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2877
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1984
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 757
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10240
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2877
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1984
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 757
Składniki
Ciasto rozwiń i z każdego wytnij 12 krążków. Nakładaj na siebie po 2 krążki i zlepiaj ze sobą ich brzegi. Piecz 25 minut w temp. 200°C.
Rukolę opłucz, osusz. Mięso rozdrobnij widelcem. Dodaj jajko, musztardę, natkę i namoczoną bułkę. Wymieszaj, uformuj z masy małe kulki i obtocz je w bułce tartej.
Do garnuszka wlej tyle oleju, by przykrył kulki. Rozgrzej. Wrzucaj kulki na głęboki tłuszcz, smaż z obu stron na rumiano. Krążki ciasta wyjmij i spłaszcz łyżką od góry. Ułóż na każdym listek rukoli oraz jeszcze ciepłe kulki mięsa. Polej dżemem z żurawiny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień