Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne kulki w cieście francuskim"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1429
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1118
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2169
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1429
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1118
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2169
Składniki
Ciasto rozwiń i z każdego wytnij 12 krążków. Nakładaj na siebie po 2 krążki i zlepiaj ze sobą ich brzegi. Piecz 25 minut w temp. 200°C.
Rukolę opłucz, osusz. Mięso rozdrobnij widelcem. Dodaj jajko, musztardę, natkę i namoczoną bułkę. Wymieszaj, uformuj z masy małe kulki i obtocz je w bułce tartej.
Do garnuszka wlej tyle oleju, by przykrył kulki. Rozgrzej. Wrzucaj kulki na głęboki tłuszcz, smaż z obu stron na rumiano. Krążki ciasta wyjmij i spłaszcz łyżką od góry. Ułóż na każdym listek rukoli oraz jeszcze ciepłe kulki mięsa. Polej dżemem z żurawiny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień