Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne kulki w cieście francuskim"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 194
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3972
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 353
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 911
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 194
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3972
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 353
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 911
Składniki
Ciasto rozwiń i z każdego wytnij 12 krążków. Nakładaj na siebie po 2 krążki i zlepiaj ze sobą ich brzegi. Piecz 25 minut w temp. 200°C.
Rukolę opłucz, osusz. Mięso rozdrobnij widelcem. Dodaj jajko, musztardę, natkę i namoczoną bułkę. Wymieszaj, uformuj z masy małe kulki i obtocz je w bułce tartej.
Do garnuszka wlej tyle oleju, by przykrył kulki. Rozgrzej. Wrzucaj kulki na głęboki tłuszcz, smaż z obu stron na rumiano. Krążki ciasta wyjmij i spłaszcz łyżką od góry. Ułóż na każdym listek rukoli oraz jeszcze ciepłe kulki mięsa. Polej dżemem z żurawiny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień