Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne kulki w cieście francuskim"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 176
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15558
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 188
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 119
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 176
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15558
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 188
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 119
Składniki
Ciasto rozwiń i z każdego wytnij 12 krążków. Nakładaj na siebie po 2 krążki i zlepiaj ze sobą ich brzegi. Piecz 25 minut w temp. 200°C.
Rukolę opłucz, osusz. Mięso rozdrobnij widelcem. Dodaj jajko, musztardę, natkę i namoczoną bułkę. Wymieszaj, uformuj z masy małe kulki i obtocz je w bułce tartej.
Do garnuszka wlej tyle oleju, by przykrył kulki. Rozgrzej. Wrzucaj kulki na głęboki tłuszcz, smaż z obu stron na rumiano. Krążki ciasta wyjmij i spłaszcz łyżką od góry. Ułóż na każdym listek rukoli oraz jeszcze ciepłe kulki mięsa. Polej dżemem z żurawiny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień