Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsny blok przekładany cebulą"
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 117
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 62
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 117
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 62
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Składniki
Majeranek (ew. inne zioła) opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek, drobno je posiekaj. Cebule obierz, 8 pokrój w plasterki, a pozostałe w grubą kostkę. Marchewki obierz, opłucz, potnij na kawałeczki.
Wymieszaj 3 łyżki soli oraz kumin i majeranek. Karkówkę opłucz, osusz, natrzyj pieprzem, przykryj folią i odstaw na 30 min. Podłużną foremkę wyłóż grubymi nitkami, tak by wystawały poza jej brzegi. Cienko posmaruj ją olejem.
Karkówkę pokrój w plasterki. Ułóż je w formie na przemian z plasterkami cebuli. Każdą warstwę posyp porcją mieszanki przypraw. Zalej piwem. Wierzch posyp kawałeczkami marchewki i cebuli. Dość mocno zwiąż wystające sznureczki.
Foremkę wstaw do lodówki na 2 godz. Po tym czasie całą jej zawartość ostrożnie wybij na blachę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz przez 3 godziny. Blok wystudź i dopiero wtedy usuń sznureczki. Pokrój w plastry.Źródło: Tina