Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsny blok przekładany cebulą"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5855
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9686
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 312
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5855
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9686
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 312
Składniki
Majeranek (ew. inne zioła) opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek, drobno je posiekaj. Cebule obierz, 8 pokrój w plasterki, a pozostałe w grubą kostkę. Marchewki obierz, opłucz, potnij na kawałeczki.
Wymieszaj 3 łyżki soli oraz kumin i majeranek. Karkówkę opłucz, osusz, natrzyj pieprzem, przykryj folią i odstaw na 30 min. Podłużną foremkę wyłóż grubymi nitkami, tak by wystawały poza jej brzegi. Cienko posmaruj ją olejem.
Karkówkę pokrój w plasterki. Ułóż je w formie na przemian z plasterkami cebuli. Każdą warstwę posyp porcją mieszanki przypraw. Zalej piwem. Wierzch posyp kawałeczkami marchewki i cebuli. Dość mocno zwiąż wystające sznureczki.
Foremkę wstaw do lodówki na 2 godz. Po tym czasie całą jej zawartość ostrożnie wybij na blachę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz przez 3 godziny. Blok wystudź i dopiero wtedy usuń sznureczki. Pokrój w plastry.Źródło: Tina