Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsny blok przekładany cebulą"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 863
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15238
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 863
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15238
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Majeranek (ew. inne zioła) opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek, drobno je posiekaj. Cebule obierz, 8 pokrój w plasterki, a pozostałe w grubą kostkę. Marchewki obierz, opłucz, potnij na kawałeczki.
Wymieszaj 3 łyżki soli oraz kumin i majeranek. Karkówkę opłucz, osusz, natrzyj pieprzem, przykryj folią i odstaw na 30 min. Podłużną foremkę wyłóż grubymi nitkami, tak by wystawały poza jej brzegi. Cienko posmaruj ją olejem.
Karkówkę pokrój w plasterki. Ułóż je w formie na przemian z plasterkami cebuli. Każdą warstwę posyp porcją mieszanki przypraw. Zalej piwem. Wierzch posyp kawałeczkami marchewki i cebuli. Dość mocno zwiąż wystające sznureczki.
Foremkę wstaw do lodówki na 2 godz. Po tym czasie całą jej zawartość ostrożnie wybij na blachę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz przez 3 godziny. Blok wystudź i dopiero wtedy usuń sznureczki. Pokrój w plastry.Źródło: Tina