Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsny rarytas w miodzie"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 175
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15557
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 183
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 118
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 175
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15557
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 183
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 118
Składniki
Szynkę umyj i osusz. Głęboko ponacinaj w kratkę. Dżem wymieszaj z miodem, sokiem z pomarańczy, sosem sojowym, cynamonem i olejem. Posmaruj mięso, w nacięcia powtykaj goździki. Odstaw na noc.
Mięso obłóż plasterkami ananasa, przypnij je wykałaczkami. Piecz 2-2,5 godziny w 200°C (przez pierwsze 1,5 godziny pod przykryciem!).
140 min.,350 kcal, 3,70 zł.Źródło: Naj