Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsny rarytas w miodzie"
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1165
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5900
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35565
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1165
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1743
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5900
Składniki
Szynkę umyj i osusz. Głęboko ponacinaj w kratkę. Dżem wymieszaj z miodem, sokiem z pomarańczy, sosem sojowym, cynamonem i olejem. Posmaruj mięso, w nacięcia powtykaj goździki. Odstaw na noc.
Mięso obłóż plasterkami ananasa, przypnij je wykałaczkami. Piecz 2-2,5 godziny w 200°C (przez pierwsze 1,5 godziny pod przykryciem!).
140 min.,350 kcal, 3,70 zł.Źródło: Naj