Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsny rarytas w miodzie"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 940
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1975
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 940
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1975
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Składniki
Szynkę umyj i osusz. Głęboko ponacinaj w kratkę. Dżem wymieszaj z miodem, sokiem z pomarańczy, sosem sojowym, cynamonem i olejem. Posmaruj mięso, w nacięcia powtykaj goździki. Odstaw na noc.
Mięso obłóż plasterkami ananasa, przypnij je wykałaczkami. Piecz 2-2,5 godziny w 200°C (przez pierwsze 1,5 godziny pod przykryciem!).
140 min.,350 kcal, 3,70 zł.Źródło: Naj