Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsny rarytas w miodzie"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 351
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2287
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 397
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 132
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 351
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2287
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 397
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 132
Składniki
Szynkę umyj i osusz. Głęboko ponacinaj w kratkę. Dżem wymieszaj z miodem, sokiem z pomarańczy, sosem sojowym, cynamonem i olejem. Posmaruj mięso, w nacięcia powtykaj goździki. Odstaw na noc.
Mięso obłóż plasterkami ananasa, przypnij je wykałaczkami. Piecz 2-2,5 godziny w 200°C (przez pierwsze 1,5 godziny pod przykryciem!).
140 min.,350 kcal, 3,70 zł.Źródło: Naj