Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę inna niż zwykle
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Przygotowujemy rybę (u mnie mrożona)Przyprawiamy według uznania Wybijamy jajko i zamaczamy w niej dokładnie pangę Na osobnym talerzu mąkę(pół szklanki) mieszamy z migdałami(około 100 g) Następnie rybę namaczamy w migdałach i mące i staramy się jak najwięcej przykleić migdałów ,tu jest trochę zabawy ale warto Na nagrzaną patelnie wylewamy olej i delikatnie przekładamy otulona migdałami rybę Smażymy obustronnie
Na patelni rozgrzewamy odrobinę masełka i wsypujemy resztę migdałów Podpiekamy je lekko i dokładamy łyżkę miodu:)
Gotujemy ryż według przepisu i łączymy go z migdałową papką:) PS: jest to dość słodka wersja obiadu ale pachnie niesamowicie i smakuje dobrze smaczności