Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mintaj ze szpinakiem"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1902
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 438
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1902
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3858
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 438
Składniki
Warzywa umyć. Z papryk usunąć nasiona, pokroić w kostkę, cebulę obrać, pokroić w talarki, podsmażyć z papryką na złoto na maśle, zmiksować.
Warzywa połączyć z bulionem i przecierem, doprawić solą i pieprzem, przelać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, rozłożyć kawałki umytej i osuszonej ryby.
Szpinak rozmrozić, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, doprawić czosnkiem, solą, pieprzem, zabielić śmietaną. Na rybach rozłożyć szpinak, posypać mozzarellą, zapiekać ok. 15 min w temp. 180oC.
Zamiast papryki możesz użyć krojonych pomidorów z puszki. Jeśli sos będzie za kwaśny, warto go posłodzić łyżeczką cukru.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium