Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mintaj ze szpinakiem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 954
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 954
Składniki
Warzywa umyć. Z papryk usunąć nasiona, pokroić w kostkę, cebulę obrać, pokroić w talarki, podsmażyć z papryką na złoto na maśle, zmiksować.
Warzywa połączyć z bulionem i przecierem, doprawić solą i pieprzem, przelać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, rozłożyć kawałki umytej i osuszonej ryby.
Szpinak rozmrozić, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, doprawić czosnkiem, solą, pieprzem, zabielić śmietaną. Na rybach rozłożyć szpinak, posypać mozzarellą, zapiekać ok. 15 min w temp. 180oC.
Zamiast papryki możesz użyć krojonych pomidorów z puszki. Jeśli sos będzie za kwaśny, warto go posłodzić łyżeczką cukru.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium