Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miseczki z wędliną"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1831
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1592
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1551
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2067
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1831
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1592
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1551
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2067
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Ziemniaki gotuj 10 minut w posolonej wodzie. Odcedź je i posmaruj olejem. Zawiń w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz ok. 15 minut.
Wędlinę pokrój w kosteczkę. Zrumień na łyżeczce rozgrzanego masła. Dymki oczyść i drobno posiekaj.
Miękkie ziemniaki wyjmij z piekarnika. Zetnij wierzchy, ostrożnie wydrąż. Środki utrzyj z pozostałym masłem i śmietaną. Domieszaj wędlinę oraz posiekane cebulki dymek.
Farsz przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Łupinki ziemniaków napełnij nadzieniem.
Przed podaniem potrawę posyp szczypiorkiem z dymek.
<strong>Wersja dietetyczna</strong>
Wydrążone środki ziemniaków, zamiast z masłem i śmietaną, utrzyj z jogurtem. Zrezygnuj też z wędliny. Zamiast niej dodaj kawałki gotowanego kurczaka albo indyka.
porcja: 2,55 zł; 250 kcalŹródło: Tina