Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miseczki z wędliną"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 50
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 685
Szybka i smaczna
Odsłon: 11247
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 309
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 50
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 685
Szybka i smaczna
Odsłon: 11247
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 309
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Ziemniaki gotuj 10 minut w posolonej wodzie. Odcedź je i posmaruj olejem. Zawiń w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz ok. 15 minut.
Wędlinę pokrój w kosteczkę. Zrumień na łyżeczce rozgrzanego masła. Dymki oczyść i drobno posiekaj.
Miękkie ziemniaki wyjmij z piekarnika. Zetnij wierzchy, ostrożnie wydrąż. Środki utrzyj z pozostałym masłem i śmietaną. Domieszaj wędlinę oraz posiekane cebulki dymek.
Farsz przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Łupinki ziemniaków napełnij nadzieniem.
Przed podaniem potrawę posyp szczypiorkiem z dymek.
<strong>Wersja dietetyczna</strong>
Wydrążone środki ziemniaków, zamiast z masłem i śmietaną, utrzyj z jogurtem. Zrezygnuj też z wędliny. Zamiast niej dodaj kawałki gotowanego kurczaka albo indyka.
porcja: 2,55 zł; 250 kcalŹródło: Tina