Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy lubią pieczone ziemniaki....
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8314
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2879
Polecam.
Odsłon: 1530
Polecam.
Odsłon: 454
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8314
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2879
Polecam.
Odsłon: 1530
Polecam.
Odsłon: 454
Składniki
Ziemniaki średniej wielkości umyć dokładnie i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Z folli wyciąć 8 kwadratów, na każdym położyć ziemniak, złączyć brzegi folli i ściśle zawinąć.
Ułożyć ziemniaki w folii między gorącymi węglami lub na ruszcie. Piec przez 30-60 minut, od czasu do czasu przewracając.
Zdjąć folię. Z każdego ziemniaka za pomocą łyżeczki wyjąć część miąższu.
Miękkie masło wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, a później z miąższem ziemniaków.
Nafaszerować ziemniaki uzyskaną masą.
Rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę szynkę, i smażyć przez 2 minuty.
Szczypiorek posiekać, dodać do szynki i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
Szynkę z cebulą położyć na ziemniakach, posypać pieprzem i podać.