Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 66
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 66
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Składniki
Cukinie oczyścić, umyć i pokroić wzdłuż w plastry. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Dodać pomidory i gotować, aż powstanie gęsta masa, doprawić solą i pieprzem. Mleko wymieszać ze śmietaną, jajami i serem, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naczynie żaroodporne natłuścić i ułożyć w nim warstwami ziemniaki i cukinię, przekładając ziołami, masą pomidorową i sosem serowym, zakończyć masą serową. Każdą warstwę oprószyć solą. Na wierzch włożyć płatki masła i posypać sezamem . Danie piec około 70minut.