Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny z jajkiem"
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 39
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 39
Składniki
Do wysokiego kubka wlej 1/3 szklanki letniej wody, dodaj rozdrobnione drożdże, pół łyżeczki cukru i łyżkę mąki. wymieszaj. Powstały zaczyn przykryj czystą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce.
Resztę mąki wymieszaj z olejem, solą, resztą wody oraz przygotowanym wcześniej rozczynem. Zagnieć gładkie ciasto. Następnie przykryj je suchą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, by podwoiło swą objętość.
Wymieszaj z pokrojonym boczkiem. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm. Za pomocą szklanki wytnij 12 okręgów. Na każdym okręgu ułóż jajko i sklej ciasto. Włóż do foremek i piecz w temp. 150 °C przez 25 minut na złoty kolor.Źródło: Na żywo