Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus z anyżem"
Klasyczny deser - aromatyczna panna cotta czyli "gotowana smietana" z nie mni...
Odsłon: 466
Przepis pochodzi z 460. odcinka programu „Ewa Gotuje". Sprawdź, jak zrobić az...
Odsłon: 2913
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 95
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 402
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 95
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 402
Składniki
Gruszki umyj, obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój na drobne kawałki. Przełóż owoce do rondla z grubym dnem i zalej wodą. Gotuj na małym ogniu, aż owoce będą miękkie – ok. 40 minut.
Odlej nadmiar wody, a owoce przetrzyj przez sito i przełóż z powrotem do garnka. Dodaj cukier, sok z cytryny i przyprawy.
Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Wyjmij anyż i goździki lub pozostaw dla ozdoby. Możesz dodać jeszcze rum i całość ponownie zagotować. Gorący mus nakładaj do słoików, szybko zakręcaj i stawiaj do góry dnem.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Dania główne
Steki wieprzowe z pieczarkami
Dania główne
Zapiekanka rodzinna
Dania główne
Spaghetti z kurczakiem i cukinią
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozp...
Odsłon: 43
Steki wieprzowe z pieczarkami
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 95