Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus z anyżem"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 239
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4556
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 173
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 114
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 239
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4556
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 173
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 114
Składniki
Gruszki umyj, obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój na drobne kawałki. Przełóż owoce do rondla z grubym dnem i zalej wodą. Gotuj na małym ogniu, aż owoce będą miękkie – ok. 40 minut.
Odlej nadmiar wody, a owoce przetrzyj przez sito i przełóż z powrotem do garnka. Dodaj cukier, sok z cytryny i przyprawy.
Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Wyjmij anyż i goździki lub pozostaw dla ozdoby. Możesz dodać jeszcze rum i całość ponownie zagotować. Gorący mus nakładaj do słoików, szybko zakręcaj i stawiaj do góry dnem.Źródło: Tele Tydzień