Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus z anyżem"
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 482
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 654
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 807
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 704
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 482
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 654
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 807
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 704
Składniki
Gruszki umyj, obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój na drobne kawałki. Przełóż owoce do rondla z grubym dnem i zalej wodą. Gotuj na małym ogniu, aż owoce będą miękkie – ok. 40 minut.
Odlej nadmiar wody, a owoce przetrzyj przez sito i przełóż z powrotem do garnka. Dodaj cukier, sok z cytryny i przyprawy.
Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Wyjmij anyż i goździki lub pozostaw dla ozdoby. Możesz dodać jeszcze rum i całość ponownie zagotować. Gorący mus nakładaj do słoików, szybko zakręcaj i stawiaj do góry dnem.Źródło: Tele Tydzień