Do góry

Dania główne Przepis na:

Musztardowe udka z warzywami

Musztardowe udka z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Musztardowe udka z warzywami"

Składniki

  • 3 udka z kurczaka
  • 3 pałki z kurczaka. Marynata: 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • łyżka musztardy francuskiej
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1/2 łyżeczki soli prowansalskiej
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • łyżeczka (płaska) curry
  • łyżka natki pietruszki
  • łyżka miodu
  • cebula. kg marchwi
  • 3 ziemniaki
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki soli
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 60 min • Porcja ok. 190 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 6 porcji

  2. Robię marynatę: mieszam musztardy, balsamico, sól, pieprz, rozmaryn, curry, miód. Wkładam do niej udka i pałki. Dodaję pokrojoną cebulę, posiekaną natkę, wstawiam do lodówki na noc.

  3. Potem piekę mięso w temp. 200oC 40-50 min. Marchew i ziemniaki obieram, kroję w cząstki. Wkładam do worka do zapiekania, dodaję zioła, sól i układam worek w brytfannie. W kilku miejscach go nacinam. Piekę razem z kurczakiem.

  4. Magdalena Kaczmarek z Poznania

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń