Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz już dość tradycyjnego grillowania kiełbasek i karkówki, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Pomysłowo przygotowane mięso mielone na patyczkach do szaszłyków z pewnością świetnie się sprawdzi podczas spotkania z przyjaciółmi lub kolacji w rodzinnym gronie. Możesz oczywiście modyfikować przepis w zależności od Twoich upodobań smakowych.
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 19
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 525
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 535
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 19
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 525
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 535
Składniki
Przed przygotowaniem mięsa suchą bułkę namaczamy w misce z czystą wodą. Małą cebulę kroimy w drobną kostkę, następnie łączymy ze sobą mięso mielone, pokrojoną cebulę i namoczona bułkę, łyżkę przyprawy do grilla o raz bułkę tartą. Wszystkie te składniki mieszamy ze sobą tak, aby powstała jednolita masa. Jeśli masa przykleja się do rąk, to można dodać jeszcze bułki tartej. Z gotowej już masy formujemy małe kiełbaski, które później nabijamy na patyk do szaszłyków.
Całość marynujemy przez 30 minut w łyżce przyprawy do grilla z olejem. Gotowa marynatę rozprowadzamy po mięsie za pomocą pędzelka. Na rozgrzany ruszt kładziemy folię aluminiową, a na niej mięso. Co kilka minut obracamy mięso, aby upiekło się równomiernie ze wszystkich stron na piękny brązowy kolor. Najlepiej podawać z sosem jogurtowym i dipem pikantnym.