Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewany kurczak z zielonym groszkiem"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8922
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8922
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 715
Składniki
Bułki pokrój na małe kawałki i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 180 °C do przyrumienienia. Do miski wrzuć natkę pietruszki, 2 żółtka, przeciśnięty przez praskę czosnek i bułki. Całość zalej mlekiem i wrzuć podsmażony boczek. Wlej roztopione masło i ubitą pianę z białek. Przypraw do smaku i wymieszaj.
Umyj i osusz kurczaki. Nafaszeruj je nadzieniem i zwiąż nóżki sznurkiem spożywczym. Faszerowane kurczaki posól i owiń 2 plastrami boczku. Następnie ułóż w brytfannie wyłożonej papierem i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 190 °C przez ok. 45 minut. Podczas pieczenia polewaj wypieczonym sosem.
W tym czasie umyj pod bieżącą wodą i drobno pokrój dymkę. Usmaż ją na patelni na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj groszek i duś całość około 5 minut. Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem. Kurczaki podawaj z duszonym groszkiem, polane wypieczonym sosem.Źródło: Na żywo