Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewany kurczak z zielonym groszkiem"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Składniki
Bułki pokrój na małe kawałki i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 180 °C do przyrumienienia. Do miski wrzuć natkę pietruszki, 2 żółtka, przeciśnięty przez praskę czosnek i bułki. Całość zalej mlekiem i wrzuć podsmażony boczek. Wlej roztopione masło i ubitą pianę z białek. Przypraw do smaku i wymieszaj.
Umyj i osusz kurczaki. Nafaszeruj je nadzieniem i zwiąż nóżki sznurkiem spożywczym. Faszerowane kurczaki posól i owiń 2 plastrami boczku. Następnie ułóż w brytfannie wyłożonej papierem i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 190 °C przez ok. 45 minut. Podczas pieczenia polewaj wypieczonym sosem.
W tym czasie umyj pod bieżącą wodą i drobno pokrój dymkę. Usmaż ją na patelni na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj groszek i duś całość około 5 minut. Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem. Kurczaki podawaj z duszonym groszkiem, polane wypieczonym sosem.Źródło: Na żywo