Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze, szybkie, wegańskie i lekkie kotleciki z brokułów i ciecierzycy, idealne na lunch i obiad.
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 109
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 170
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 19
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 109
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 170
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 19
Składniki
W garnku gotujemy 200g brokułów (ok. 5 minut)
Ugotowane brokuły oraz cieciorkę wrzucamy do blendera, dodajemy ulubione przyprawy (w moich: garam masala, czosnek, sól, rozmaryn, papryka wędzona, pieprz cytrynowy)
Całość blendujemy do uzyskania w miarę gładkiej i w miarę lepkiej masy po czym formujemy kotlety/pulpety
Kotleciki wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy przez około 15 minut w 180 stopniach