Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze, szybkie, wegańskie i lekkie kotleciki z brokułów i ciecierzycy, idealne na lunch i obiad.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3436
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4128
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73605
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15645
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3436
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4128
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73605
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15645
Składniki
W garnku gotujemy 200g brokułów (ok. 5 minut)
Ugotowane brokuły oraz cieciorkę wrzucamy do blendera, dodajemy ulubione przyprawy (w moich: garam masala, czosnek, sól, rozmaryn, papryka wędzona, pieprz cytrynowy)
Całość blendujemy do uzyskania w miarę gładkiej i w miarę lepkiej masy po czym formujemy kotlety/pulpety
Kotleciki wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy przez około 15 minut w 180 stopniach