Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze, szybkie, wegańskie i lekkie kotleciki z brokułów i ciecierzycy, idealne na lunch i obiad.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3719
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 674
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3719
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 674
Składniki
W garnku gotujemy 200g brokułów (ok. 5 minut)
Ugotowane brokuły oraz cieciorkę wrzucamy do blendera, dodajemy ulubione przyprawy (w moich: garam masala, czosnek, sól, rozmaryn, papryka wędzona, pieprz cytrynowy)
Całość blendujemy do uzyskania w miarę gładkiej i w miarę lepkiej masy po czym formujemy kotlety/pulpety
Kotleciki wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy przez około 15 minut w 180 stopniach