Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki jaglane z serem i łososiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sól, jajka oraz mleko. Całość zmiksuj na gładkie ciasto i wlej roztopione masło. Następnie przykryj ściereczką i odstaw na minimum 30 minut (można przygotować nawet dzień wcześniej i zostawić w lodówce pod przykryciem).
Usmaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni. Ciasto powinno swobodnie się po niej rozprowadzać, jeśli jest zbyt gęste, należy rozcieńczyć je wodą. Smaż do czasu zrumienienia, przewróć na drugą stronę i powtórz smażenie.
Wystudzone naleśniki posmaruj serem. Na każdym ułóż plasterek łososia i posyp kawałkami sałaty. Następnie zwiń w rulon i wstaw do lodówki. Po 10 minutach wyjmij i ukośnie przekrój na pół. Naleśniki ustaw pionowo na talerzu, podawaj z sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo