Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki jaglane z serem i łososiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14156
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16154
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6506
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14156
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16154
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6506
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sól, jajka oraz mleko. Całość zmiksuj na gładkie ciasto i wlej roztopione masło. Następnie przykryj ściereczką i odstaw na minimum 30 minut (można przygotować nawet dzień wcześniej i zostawić w lodówce pod przykryciem).
Usmaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni. Ciasto powinno swobodnie się po niej rozprowadzać, jeśli jest zbyt gęste, należy rozcieńczyć je wodą. Smaż do czasu zrumienienia, przewróć na drugą stronę i powtórz smażenie.
Wystudzone naleśniki posmaruj serem. Na każdym ułóż plasterek łososia i posyp kawałkami sałaty. Następnie zwiń w rulon i wstaw do lodówki. Po 10 minutach wyjmij i ukośnie przekrój na pół. Naleśniki ustaw pionowo na talerzu, podawaj z sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo