Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki jaglane z serem i łososiem"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 52
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1541
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 305
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3294
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 689
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 52
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1541
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 305
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3294
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 689
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sól, jajka oraz mleko. Całość zmiksuj na gładkie ciasto i wlej roztopione masło. Następnie przykryj ściereczką i odstaw na minimum 30 minut (można przygotować nawet dzień wcześniej i zostawić w lodówce pod przykryciem).
Usmaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni. Ciasto powinno swobodnie się po niej rozprowadzać, jeśli jest zbyt gęste, należy rozcieńczyć je wodą. Smaż do czasu zrumienienia, przewróć na drugą stronę i powtórz smażenie.
Wystudzone naleśniki posmaruj serem. Na każdym ułóż plasterek łososia i posyp kawałkami sałaty. Następnie zwiń w rulon i wstaw do lodówki. Po 10 minutach wyjmij i ukośnie przekrój na pół. Naleśniki ustaw pionowo na talerzu, podawaj z sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo