Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki jaglane z serem i łososiem"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj sól, jajka oraz mleko. Całość zmiksuj na gładkie ciasto i wlej roztopione masło. Następnie przykryj ściereczką i odstaw na minimum 30 minut (można przygotować nawet dzień wcześniej i zostawić w lodówce pod przykryciem).
Usmaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni. Ciasto powinno swobodnie się po niej rozprowadzać, jeśli jest zbyt gęste, należy rozcieńczyć je wodą. Smaż do czasu zrumienienia, przewróć na drugą stronę i powtórz smażenie.
Wystudzone naleśniki posmaruj serem. Na każdym ułóż plasterek łososia i posyp kawałkami sałaty. Następnie zwiń w rulon i wstaw do lodówki. Po 10 minutach wyjmij i ukośnie przekrój na pół. Naleśniki ustaw pionowo na talerzu, podawaj z sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo