Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki ze szpinakiem"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Mąkę, wodę, mleko i jajka zmiksować, posolić. Smażyć naleśniki na oleju.
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 1 łyżce oleju, podzielić na dwie części. Jedną przesmażyć z posiekanym czosnkiem i umytym szpinakiem, poddusić, doprawić śmietaną, solą, pieprzem.
Drugą – z pomidorami, przecierem, szczyptą cukru, solą, pieprzem, oregano, zmiksować. Naleśniki przekładać szpinakiem i sosem, posypać serem. Zapiekać 15 min w temp. 180oC.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium