Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki ze szpinakiem"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Mąkę, wodę, mleko i jajka zmiksować, posolić. Smażyć naleśniki na oleju.
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 1 łyżce oleju, podzielić na dwie części. Jedną przesmażyć z posiekanym czosnkiem i umytym szpinakiem, poddusić, doprawić śmietaną, solą, pieprzem.
Drugą – z pomidorami, przecierem, szczyptą cukru, solą, pieprzem, oregano, zmiksować. Naleśniki przekładać szpinakiem i sosem, posypać serem. Zapiekać 15 min w temp. 180oC.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium