Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze szpinakiem to pomysł na bezmięsne danie główne. Lubią je dzieci, młodzież i osoby starsze.
Aromatyczne, lekkostrawne klopsy dla tych, co wiedzą, co to dobry beszamel.
Odsłon: 6410
Lubicie faszerowane naleśniki? Ja bardzo:). Staram się podawać je tak by zask...
Odsłon: 10939
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 262
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 262
Składniki
Naleśniki jajka, mąkę mieszamy z mlekiem i wodą na jednolitą masę dodajemy szczyptę soli. Masa gęstości śmietany . Smażymy naleśniki.
Farsz 2-4 ząbki czosnku podsmażamy na klarowanym maśle, dodajemy rozmrożony szpinak i podsmażamy żeby odparowała woda. Dodajemy rozdrobiony ser feta aż się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jak masa ostygnie zwijamy z nią naleśniki jak krokiety. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Sos beszamelowy Roztapiamy 1 jedną dużą łyżkę masła, dodajemy 1-2 łyżki mąki, 2 szkl. mleka, 150g. startego żółtego sera i całość gotujemy ciągle na małym ogniu ciągle mieszając do zagotowania mleka i rozpuszczenia sera. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Sosem zalewamy naleśniki i wkładamy do nagrzanego piekarnika w temp. 180* ok. 20-25 min. Życzę smacznego. Zdjęcie już wkrótce.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
Dania główne
Kopytka
Dania główne
Ryżowe kotleciki
Dania główne
Kurczak piccata
Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 48
Kopytka
W Wielkopolsce zwane też szagówkami, bo kroi się je „na szagę”, czyli po skos...
Odsłon: 36