Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze szpinakiem to pomysł na bezmięsne danie główne. Lubią je dzieci, młodzież i osoby starsze.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Naleśniki jajka, mąkę mieszamy z mlekiem i wodą na jednolitą masę dodajemy szczyptę soli. Masa gęstości śmietany . Smażymy naleśniki.
Farsz 2-4 ząbki czosnku podsmażamy na klarowanym maśle, dodajemy rozmrożony szpinak i podsmażamy żeby odparowała woda. Dodajemy rozdrobiony ser feta aż się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem.
Jak masa ostygnie zwijamy z nią naleśniki jak krokiety. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Sos beszamelowy Roztapiamy 1 jedną dużą łyżkę masła, dodajemy 1-2 łyżki mąki, 2 szkl. mleka, 150g. startego żółtego sera i całość gotujemy ciągle na małym ogniu ciągle mieszając do zagotowania mleka i rozpuszczenia sera. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Sosem zalewamy naleśniki i wkładamy do nagrzanego piekarnika w temp. 180* ok. 20-25 min. Życzę smacznego. Zdjęcie już wkrótce.