Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można go potraktować jako danie t.z.w. jednogarnkowe. Bardzo dobrze ,też sprawdza się na przyjęciach. jest niedrogie , łatwo go zrobić . jeden jago minus to taki , że musisz liczyć zawsze co najmniej po dwie porcje na osobę . Nie zdarzyło mi się by ktoś nie poprosił o REPETĘ.
PRZYGOTOWANIE:
Żołądki / serduszka / oczyścić , ugotować , oczyścić z żyłek i tłuszczu,
Żołądki pokroić w paski jak frytki / serduszka wzdłuż na 4 części, smażymy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki . dodajemy cebulkę ,
obsmażamy i dodajemy podroby, wszystkie przyprawy, warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę,
Po lekkim podsmażeniu / ok. 10 min./ zalewamy bilionem i gotujemy do miękkości warzyw,
Jak już jest wszystko miękkie dodajemy przecier pomidorowy, i rozgnieciony czosnek,
Robimy zaklepkę z mąki i wszystko zagotowujemy . ęwentualnie doprawiamy do smaku,
wsypujemy drobno posiekaną pietruszkę i nelson gotowy.
Podajemy z ulubionym pieczywem . S M A C Z N E G O !!!
Jak zwykł mawiać Hans Kloss w „Stawce Większej Niż Życie”, w Krakowie najleps...
Odsłon: 1660
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowan...
Odsłon: 68
Nie powiem nic nowego, że domowe najlepsze. Takie mięsko jest pyszne. Dobrze...
Odsłon: 1380
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowan...
Odsłon: 68
Nie powiem nic nowego, że domowe najlepsze. Takie mięsko jest pyszne. Dobrze...
Odsłon: 1380
Składniki
PRZYGOTOWANIE: Żołądki / serduszka / oczyścić , ugotować , oczyścić z żyłek i tłuszczu, Żołądki pokroić w paski jak frytki / serduszka wzdłuż na 4 części, smażymy pieczarki pokrojone w cienkie plasterki . dodajemy cebulkę , obsmażamy i dodajemy podroby, wszystkie przyprawy, warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę, Po lekkim podsmażeniu / ok. 10 min./ zalewamy bilionem i gotujemy do miękkości warzyw, Jak już jest wszystko miękkie dodajemy przecier pomidorowy, i rozgnieciony czosnek, Robimy zaklepkę z mąki i wszystko zagotowujemy . ęwentualnie doprawiamy do smaku, wsypujemy drobno posiekaną pietruszkę i nelson gotowy. Podajemy z ulubionym pieczywem . S M A C Z N E G O !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Obiad z resztek - podsmażane mięso z rosołu
Dania główne
Gołąbki z pieczarkami i jajkami
Dania główne
Makaron ryżowy z warzywami
Dania główne
Burrata pasta
Obiad z resztek - podsmażane mięso z rosołu
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 93
Gołąbki z pieczarkami i jajkami
Dzisiejsze gołąbki są trochę inne niż za zwyczaj, bo z farszem z podsmażonych...
Odsłon: 52