Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Obiad z gruszką z grilla"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14390
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6625
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14390
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1672
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6625
Składniki
Czas 25 min; porcja – 290 kcal, cena 5,20 zł, 4 porcje.
Mięso opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Gruszki umyj, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne (nie obieraj). Maliny przebierz.
Przygotuj marynatę. Utrzyj olej z przyprawą do grilla, keczupem, musztardą rosyjską oraz solą i pieprzem do smaku. Do marynaty włóż kotlety. Przemieszaj, tak by się nią pokryły. Odstaw na godzinę.
Po tym czasie zamarynowane mięso ułóż na ruszcie. Grilluj z dwóch stron po 5-7 minut. Zdejmij z rusztu i trzymaj w cieple. Na grillu ułóż połówki gruszek. Skrop je delikatnie sosem balsamico i opiekaj z dwóch stron, aż zmiękną i lekko się zezłocą. Mięso podawaj z gruszkami i malinami. Skrop sosem.Źródło: Świat kobiety