Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Obiad z gruszką z grilla"
grillowane warzywka jako alternatywa dla mięsa a dla tych którzy nie wyobraża...
Odsłon: 7513
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 801
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 31
Oto idealna sałatka dla kobiet po 50 roku życia, które chciałyby zadbać o fig...
Odsłon: 1214
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 801
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 31
Oto idealna sałatka dla kobiet po 50 roku życia, które chciałyby zadbać o fig...
Odsłon: 1214
Składniki
Czas 25 min; porcja – 290 kcal, cena 5,20 zł, 4 porcje.
Mięso opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Gruszki umyj, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne (nie obieraj). Maliny przebierz.
Przygotuj marynatę. Utrzyj olej z przyprawą do grilla, keczupem, musztardą rosyjską oraz solą i pieprzem do smaku. Do marynaty włóż kotlety. Przemieszaj, tak by się nią pokryły. Odstaw na godzinę.
Po tym czasie zamarynowane mięso ułóż na ruszcie. Grilluj z dwóch stron po 5-7 minut. Zdejmij z rusztu i trzymaj w cieple. Na grillu ułóż połówki gruszek. Skrop je delikatnie sosem balsamico i opiekaj z dwóch stron, aż zmiękną i lekko się zezłocą. Mięso podawaj z gruszkami i malinami. Skrop sosem.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Knedle z truskawkami
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Knedle z truskawkami
Powrót do smaku dzieciństwa! Rewelacyjne w smaku knedle z soczystymi truskawk...
Odsłon: 3340
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 32