Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Obiad z gruszką z grilla"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 999
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23038
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 999
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Czas 25 min; porcja – 290 kcal, cena 5,20 zł, 4 porcje.
Mięso opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Gruszki umyj, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne (nie obieraj). Maliny przebierz.
Przygotuj marynatę. Utrzyj olej z przyprawą do grilla, keczupem, musztardą rosyjską oraz solą i pieprzem do smaku. Do marynaty włóż kotlety. Przemieszaj, tak by się nią pokryły. Odstaw na godzinę.
Po tym czasie zamarynowane mięso ułóż na ruszcie. Grilluj z dwóch stron po 5-7 minut. Zdejmij z rusztu i trzymaj w cieple. Na grillu ułóż połówki gruszek. Skrop je delikatnie sosem balsamico i opiekaj z dwóch stron, aż zmiękną i lekko się zezłocą. Mięso podawaj z gruszkami i malinami. Skrop sosem.Źródło: Świat kobiety