Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Obiad z gruszką z grilla"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Czas 25 min; porcja – 290 kcal, cena 5,20 zł, 4 porcje.
Mięso opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Gruszki umyj, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne (nie obieraj). Maliny przebierz.
Przygotuj marynatę. Utrzyj olej z przyprawą do grilla, keczupem, musztardą rosyjską oraz solą i pieprzem do smaku. Do marynaty włóż kotlety. Przemieszaj, tak by się nią pokryły. Odstaw na godzinę.
Po tym czasie zamarynowane mięso ułóż na ruszcie. Grilluj z dwóch stron po 5-7 minut. Zdejmij z rusztu i trzymaj w cieple. Na grillu ułóż połówki gruszek. Skrop je delikatnie sosem balsamico i opiekaj z dwóch stron, aż zmiękną i lekko się zezłocą. Mięso podawaj z gruszkami i malinami. Skrop sosem.Źródło: Świat kobiety