Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórkowa z klopsami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15537
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15537
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Marchewkę potnij w plastry, a cebulę w piórka.
Wrzuć warzywa do gorącego rosołu. Dosyp zioła oraz przyprawy i gotuj 20 minut. Następnie dołóż starte na tarce o dużych oczkach ogórki i pozostaw na ogniu 10 minut.
Mięso mielone wymieszaj z rozmąconym jajkiem, solą i pieprzem. Ulep z masy małe kulki i ugotuj je w zupie.
Na koniec zabiel ogórkową śmietaną.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 280
<strong>Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Super TV