Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórkowa z klopsami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14074
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16026
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6447
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14074
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16026
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6447
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Marchewkę potnij w plastry, a cebulę w piórka.
Wrzuć warzywa do gorącego rosołu. Dosyp zioła oraz przyprawy i gotuj 20 minut. Następnie dołóż starte na tarce o dużych oczkach ogórki i pozostaw na ogniu 10 minut.
Mięso mielone wymieszaj z rozmąconym jajkiem, solą i pieprzem. Ulep z masy małe kulki i ugotuj je w zupie.
Na koniec zabiel ogórkową śmietaną.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 280
<strong>Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Super TV