Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie,okoniamorskiego mozna zastapic slodkowodnym, makrela, badzinna ryba. A warzywa mozna uzywac jakie sie lubi. Marynata do ryby jest naprawde mniam
polowe imbiru, czosnku i chilli, polowe kolendry ( uzylem lodyg0, przyprawy 5 smakow, lyzke oliwy, sos sojowy i rybny, miksujemy na gladka marynate. Rybe filetujemy, kroimy na czesci zalewamy marynata i do lodowki.
Ryz myjemy, zalewamy woda, dodajemy kardamon i gotujemy
Warzywa kroimy jak kto lubi, smazymy okolo minuty kazdy rodzaj z osobna , na bardzo wysokiej temperaturze. Maja byc chrupiace. Mieszamy i odstawiamy,
Gdy ryz jest gotowy, to rozgrzewamy patelnie bardzo mocno, wrzucamy czosnek, imbir i chili, na 30 sekund, pozniej lyzeczka cukru, sok z cytryny, warzywa ktore wczesniej podsmazylismy, przyprawa 5 smakow, sos ostrygowy. Kolendra i gotowe. 2 patelnia, bardzo goraca, smazymy rybe z kazdej strony okolo minutki, ma byc delikatna, a nie wysuszona na wior, chyba ze mamy grube kawalki to smazymy dluzej i smacznego
Pomysł na szybkie danie z rybą w roli głównej
Odsłon: 3710
Kuchnia to świat aromatów: pieczonego chleba, szarlotki, zupy grzybowej, świe...
Odsłon: 5555
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 23
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 254
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 23
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 254
Składniki
polowe imbiru, czosnku i chilli, polowe kolendry ( uzylem lodyg0, przyprawy 5 smakow, lyzke oliwy, sos sojowy i rybny, miksujemy na gladka marynate. Rybe filetujemy, kroimy na czesci zalewamy marynata i do lodowki.
Ryz myjemy, zalewamy woda, dodajemy kardamon i gotujemy
Warzywa kroimy jak kto lubi, smazymy okolo minuty kazdy rodzaj z osobna , na bardzo wysokiej temperaturze. Maja byc chrupiace. Mieszamy i odstawiamy,
Gdy ryz jest gotowy, to rozgrzewamy patelnie bardzo mocno, wrzucamy czosnek, imbir i chili, na 30 sekund, pozniej lyzeczka cukru, sok z cytryny, warzywa ktore wczesniej podsmazylismy, przyprawa 5 smakow, sos ostrygowy. Kolendra i gotowe. 2 patelnia, bardzo goraca, smazymy rybe z kazdej strony okolo minutki, ma byc delikatna, a nie wysuszona na wior, chyba ze mamy grube kawalki to smazymy dluzej i smacznego
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 12
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 23