Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 970
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 149
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 132
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14918
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 970
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 149
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 132
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14918
Składniki
Makaron wrzuć na posolony wrzątek i ugotuj. Ser pokrusz. Żółtka wbij do śmietany, dolej wino i zmiksuj. Następnie wsyp 3/4 sera. Całość podgrzej na małym ogniu, stale mieszając, aż ser się stopi i sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem. W tym czasie odcedź makaron i wymieszaj z sosem. Posyp resztą sera. Danie można ozdobić pokrojonymi suszonymi pomidorami.Źródło: Na żywo