Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3726
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2044
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 783
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3726
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2044
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 783
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Składniki
Cebulę obierz i posiekaj drobno. Mięso przełóż do salaterki, dodaj cebulę, jajko, tartą bułkę, posiekane orzechy, sok z cytryny, 2 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszaj wszystko na jednolitą masę. Odstaw mięso w chłodne miejsce na godzinę. Z gotowej masy uformuj niewielkie kotlety. Spłaszcz je i smaż z obu stron na chrupiąco na gorącym oleju. Podawaj z ziemniakami i natką.