Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebulę obierz i posiekaj drobno. Mięso przełóż do salaterki, dodaj cebulę, jajko, tartą bułkę, posiekane orzechy, sok z cytryny, 2 łyżki oleju, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszaj wszystko na jednolitą masę. Odstaw mięso w chłodne miejsce na godzinę. Z gotowej masy uformuj niewielkie kotlety. Spłaszcz je i smaż z obu stron na chrupiąco na gorącym oleju. Podawaj z ziemniakami i natką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

magdzior 24 września 2008Zgłoś do usunięcia
można też z rodzynkami!0 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 04 maja 2008Zgłoś do usunięcia
poprostu swietny ten przepisgratuluje pomyslowosci:)))))
0 Kto głosował? | Odpowiedz

kucka2008 28 kwietnia 2008Zgłoś do usunięcia
oczywiscie ze ,tak tylko wtedy dodaj mniej soli do miesa.0 Kto głosował? | Odpowiedz

novajulia 27 kwietnia 2008Zgłoś do usunięcia
czy można zrobić do nich panierkę? np. z orzechów ziemnych???0 Kto głosował? | Odpowiedz