Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ossobuco, czyli włoski gulasz"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1184
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 307
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 252
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1184
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 307
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 252
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozpuść masło, podsmaż posiekane warzywa i czosnek (3 minuty). Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Oprósz mięso mąką. Rozgrzej olej i zrumień mięso z obu stron (10 minut). Przełóż je do warzyw.
Wymieszaj w rondlu wino, bulion i pomidory z puszki, gotuj je razem 3 minuty. Polej sosem mięso i warzywa. Przypraw do smaku, dodaj skórkę cytrynową, liście laurowe i tymianek.
Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika na 60 minut (lub dłużej, bo mięso musi być miękkie). W połowie czasu zamieszaj mięso. Gotowe posyp natką.Źródło: Olivia