Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ossobuco, czyli włoski gulasz"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5478
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 979
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1405
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5478
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 979
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1405
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozpuść masło, podsmaż posiekane warzywa i czosnek (3 minuty). Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Oprósz mięso mąką. Rozgrzej olej i zrumień mięso z obu stron (10 minut). Przełóż je do warzyw.
Wymieszaj w rondlu wino, bulion i pomidory z puszki, gotuj je razem 3 minuty. Polej sosem mięso i warzywa. Przypraw do smaku, dodaj skórkę cytrynową, liście laurowe i tymianek.
Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika na 60 minut (lub dłużej, bo mięso musi być miękkie). W połowie czasu zamieszaj mięso. Gotowe posyp natką.Źródło: Olivia