Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Marynata: Pierś kroimy w kostkę, jeden ząbek czosnku rozgniatamy i dodajemy do piersi, pieprzymy i polewamy sosem sojowym. Wkładamy na przynajmniej 30 minut do lodówki.
Do garnka wlewamy olej. Lekko podsmażamy na nim pokrojoną w paski cebulkę. Do smażącej się cebulki dodajemy pokrojoną w kostkę/paski (wedle uznania) paprykę. Dolewamy wodę i trochę sosu sojowego. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez 5 minut.
Do duszącej się papryki dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, przecier pomidorowy i pokrojony w talarki czosnek. Przykrywamy i dusimy przez następne 5 minut.
Po tym czasie dodajemy wcześniej zamarynowane piersi z kurczaka. Dusimy około 10 minut.
Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory (wcześniej sparzone i obrane ze skórki). Przyprawiamy pieprzem, papryką, oregano i bazylią. Dusimy jeszcze chwilkę, żeby wszystko nabrało smaku pomidorów. I gotowe. Podajemy z bączkami cebulki.
Smacznego : )