Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Oszczędne leniwe pierogi"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 109
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 588
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 109
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 588
Składniki
Ziemniak ugotuj w mundurku, Odstaw do wystudzenia i zmiel w maszynce razem z twarogiem. Do masy dodaj przesianą mąkę oraz ubite na sztywną pianę białka. Całość wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto. Na oprószonej mąką stolnicy uformuj z ciasta wałek, spłaszcz go i pokrój w niewielkie romby.
Kluski wrzuć na osolony wrzątek i gotuj na małym ogniu. Gdy wypłyną, wyjmij je łyżką cedzakową i ułóż na ogrzanym półmisku. Następnie posyp tartą bułką zrumienioną na suchej patelni oraz cynamonem i skórką startą z cytryny.Źródło: Na żywo