Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mało składników , wiele możliwości podawania można podawać z ziemniakami , kluseczkami , makaronami , ryżem czy kaszami . Gdy wpadną niespodziewani goście dorzucimy pieczarek i mamy potrawę dla 5-6 osób
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7639
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2777
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7639
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2777
Składniki
ugotować ozory w wywarze warzywnym lub kostkach drobiowa + wołowa , można to zrobić dzień wcześniej np. wieczorem
cebule kroimy w piórka i dusimy na dowolnym tłuszczu , w rum czasie obieramy ozory i kroimy w plastry
do uduszonej cebuli dodajemy pokrojone ,ozory , jeżeli mamy gęstą śmietanę to wlewamy i dusimy jeszcze 15 minut .Jeżeli śmietana jest bardzo płynna przed jej dodaniem oprószamy ozory mąką i chwilę podsmażamy a następnie dodajemy śmietanę