Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pakieciki z warzywami"
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 136
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 492
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 245
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 136
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 492
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 245
Składniki
Z połowy cytryny wyciśnij sok. Drugą połówkę pokrój w plasterki. Filety umyj, osusz, podziel na mniejsze kawałki. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Przykryj i włóż do lodówki. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Szpinak opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem, posiekaj. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Dodaj ją do ryżu, wymieszaj.
Z papieru do pieczenia wytnij 4 duże kwadraty. Na środku każdego rozłóż ryż, paprykę, szpinak, kawałki ryb, koperek oraz po plastrze cytryny. Oprósz solą oraz pieprzem. Zawiń paczuszki i ułóż je na blasze ułożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w temp. 180°C.
50 minut. Porcja: 260 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie