Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta z pomidorami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 651
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1374
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458386
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1634
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 651
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1374
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458386
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1634
Składniki
Cztery ząbki czosnku drobno posiekaj, jeden pokrój w plastry, skrop olejem. Oliwki opłucz, osusz ręcznikiem papierowym, drobno pokrój, zostawiając dwie do dekoracji. Suszone pomidory posiekaj w drobną kostkę.
Oliwki, pomidory, rozdrobniony czosnek, oliwę z oliwek i przyprawy wrzuć do rondelka, podsmaż na małym ogniu. Bagietkę pokrój na kromki. Rozkrojonym ząbkiem czosnku posmaruj kromki bagietki. Pastę nakładaj na kromki bagietki.
Możesz je lekko podpiec w piekarniku, wierzch dekorując plastrami czosnku i oliwek. Podawaj gorące z dodatkiem sałaty z oliwą.
Czas około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień