Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasta z pomidorami

Pasta z pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12883

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Pasta z pomidorami"

Składniki

  • 10 dag czarnych oliwek
  • szklanka suszonych pomidorów w oleju
  • 6 ząbków czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka oleju
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz bagietka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cztery ząbki czosnku drobno posiekaj, jeden pokrój w plastry, skrop olejem. Oliwki opłucz, osusz ręcznikiem papierowym, drobno pokrój, zostawiając dwie do dekoracji. Suszone pomidory posiekaj w drobną kostkę.

  2. Oliwki, pomidory, rozdrobniony czosnek, oliwę z oliwek i przyprawy wrzuć do rondelka, podsmaż na małym ogniu. Bagietkę pokrój na kromki. Rozkrojonym ząbkiem czosnku posmaruj kromki bagietki. Pastę nakładaj na kromki bagietki.

  3. Możesz je lekko podpiec w piekarniku, wierzch dekorując plastrami czosnku i oliwek. Podawaj gorące z dodatkiem sałaty z oliwą.

  4. Czas około 30 minut.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń