Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta z pomidorami"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 648
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1202
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49547
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 648
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1202
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49547
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1300
Składniki
Cztery ząbki czosnku drobno posiekaj, jeden pokrój w plastry, skrop olejem. Oliwki opłucz, osusz ręcznikiem papierowym, drobno pokrój, zostawiając dwie do dekoracji. Suszone pomidory posiekaj w drobną kostkę.
Oliwki, pomidory, rozdrobniony czosnek, oliwę z oliwek i przyprawy wrzuć do rondelka, podsmaż na małym ogniu. Bagietkę pokrój na kromki. Rozkrojonym ząbkiem czosnku posmaruj kromki bagietki. Pastę nakładaj na kromki bagietki.
Możesz je lekko podpiec w piekarniku, wierzch dekorując plastrami czosnku i oliwek. Podawaj gorące z dodatkiem sałaty z oliwą.
Czas około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień