Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,proste,szybkie
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Wstawiamy 2 garnki jeden na makaron drugi na brokuly ,na makaron wode solimy i dodajemy oliwe,na brokuly solimy i dodajemy cukier
Woda nam sie zagotowala wiec do garnka na brokuly oczywiscie wrzucamy rozyczki brokul (juz umyte i pokrojone) i gotujemy do miekkosci ok.7 min.
W drugi makaron i gotujemy al'''''''' dente
Na patelnie maslo (1 lyzka) na wolnym ogniu dodajemy platki migdalow i lekko prazymy,dodajemy brokuly razem dusic ok.2 min,dodajemy makaron i reszte masla,razem musi pochodzic ok 2 min na patelni (MAKARONU NIE PRZELEWAC ZIMNA WODA TYLKO BEZ POSREDNIO PO ODCEDZENIU NA PATELNIE)dodac ser przemieszac doprawic pieprzem Smacznego