Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Penne z mielonym mięsem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4567
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34323
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2033
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113721
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4567
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34323
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2033
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113721
Składniki
Usmaż pokrojoną cebulę, dodaj pomidory z zalewą, przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, tymianek, oregano, cukier, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Wymieszaj. Duś pod przykryciem 25 minut. Przeciśnij przez sito. Makaron ugotuj według opisu na opakowaniu. Odcedź. Bułkę namocz w mleku.
Mięso połącz z jajkiem, namoczoną i osączoną bułką, solą i pieprzem. Formuj pulpeciki. Obtocz w bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju po siedem minut z każdej strony. Pulpeciki delikatnie wymieszaj z sosem pomidorowym.
Na talerzu układaj makaron, polej sosem z pulpecikami, posyp startym serem.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień