Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto po Polsku z pietruszki, nie z bazylii z miodem i orzechami włoskimi a zamiast parmezanu oscypek- doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z naszych,krajowych produktów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13619
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1560
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15041
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6174
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13619
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1560
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15041
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6174
Składniki
Orzechy włoskie prażymy chwilę na suchej patelni. Natkę pietruszki obieramy z grubych łodyg. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Natkę,orzechy,miód,oliwę,czosnek,musztardę blendujemy ( nie będzie to gładka masa) kilka minut w razie konieczności podlewając oliwą. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy , dodajemy pesto i makaron i smażymy dokładnie ze sobą mieszając 2 – 3 minuty. Posypujemy startym oscypkiem.