Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto po Polsku z pietruszki, nie z bazylii z miodem i orzechami włoskimi a zamiast parmezanu oscypek- doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z naszych,krajowych produktów.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 348
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104600
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9114
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 348
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104600
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 356
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9114
Składniki
Orzechy włoskie prażymy chwilę na suchej patelni. Natkę pietruszki obieramy z grubych łodyg. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Natkę,orzechy,miód,oliwę,czosnek,musztardę blendujemy ( nie będzie to gładka masa) kilka minut w razie konieczności podlewając oliwą. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy , dodajemy pesto i makaron i smażymy dokładnie ze sobą mieszając 2 – 3 minuty. Posypujemy startym oscypkiem.