Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto po Polsku z pietruszki, nie z bazylii z miodem i orzechami włoskimi a zamiast parmezanu oscypek- doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z naszych,krajowych produktów.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 908
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2784
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 908
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2784
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3333
Składniki
Orzechy włoskie prażymy chwilę na suchej patelni. Natkę pietruszki obieramy z grubych łodyg. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Natkę,orzechy,miód,oliwę,czosnek,musztardę blendujemy ( nie będzie to gładka masa) kilka minut w razie konieczności podlewając oliwą. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy , dodajemy pesto i makaron i smażymy dokładnie ze sobą mieszając 2 – 3 minuty. Posypujemy startym oscypkiem.