Do góry

Dania główne Przepis na:

Pesto z pietruszki

Pesto z pietruszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 4460

Pesto po Polsku z pietruszki, nie z bazylii z miodem i orzechami włoskimi a zamiast parmezanu oscypek- doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z naszych,krajowych produktów.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pesto z pietruszki

Przygotowanie

  1. Orzechy włoskie prażymy chwilę na suchej patelni. Natkę pietruszki obieramy z grubych łodyg. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Natkę,orzechy,miód,oliwę,czosnek,musztardę blendujemy ( nie będzie to gładka masa) kilka minut w razie konieczności podlewając oliwą. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy , dodajemy pesto i makaron i smażymy dokładnie ze sobą mieszając 2 – 3 minuty. Posypujemy startym oscypkiem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://sezonowygarnek.pl/pesto-pietruszkowe-z-oscypkiem/

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń