Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki z niespodzianką"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1861
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1608
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1558
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2125
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1861
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1608
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1558
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2125
Składniki
Pieczarki oczyszczam, obcinam nóżki, wydrążam środki kapeluszy. Nóżki i środki drobno kroję.
Na patelni przesmażam drobno posiekaną cebulę, dodaję posiekane środki i nóżki pieczarek. Gdy zaczną się przyrumieniać, dokładam mielone mięso. Podsmażam mieszając. Dodaję połowę startego żółtego sera.
Kapelusze pieczarek napełniam farszem i ustawiam je w żaroodpornym naczyniu. Zapiekam ok. 15 minut, a po tym czasie posypuję resztą żółtego sera.
Zapiekam jeszcze do rozpuszczenia się sera. Gotowe posypuję szczypiorkiem. Podaję na gorąco.
30 min • Porcja 95 kcal • Koszt porcji 0,80 zł • Przepis na 15 szt.
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Kobieta i życie