Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki z niespodzianką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Pieczarki oczyszczam, obcinam nóżki, wydrążam środki kapeluszy. Nóżki i środki drobno kroję.
Na patelni przesmażam drobno posiekaną cebulę, dodaję posiekane środki i nóżki pieczarek. Gdy zaczną się przyrumieniać, dokładam mielone mięso. Podsmażam mieszając. Dodaję połowę startego żółtego sera.
Kapelusze pieczarek napełniam farszem i ustawiam je w żaroodpornym naczyniu. Zapiekam ok. 15 minut, a po tym czasie posypuję resztą żółtego sera.
Zapiekam jeszcze do rozpuszczenia się sera. Gotowe posypuję szczypiorkiem. Podaję na gorąco.
30 min • Porcja 95 kcal • Koszt porcji 0,80 zł • Przepis na 15 szt.
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Kobieta i życie