Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne na gorąco i na zimno dla dbających o linie.
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 10507
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 5835
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 600
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 94
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 13675
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 10507
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 5835
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 600
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 94
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 13675
Składniki
Mięso mieszamy z posiekana cebula, rozgniecionym czosnkiem, starta marchewka, posiekana natka pietruszki, jajkiem oraz ugotowanym rozgniecionym na pure ziemniakiem, który wiąże pieczeń .
Bułke lub 2 kromki chleba tostowego zalewamy mlekiem i podgrzewamy do momentu az zrobi sie geta papka, oczywiscie ciagle mieszamy zeby sie nie przypaliło.
Dodajemy ostudzone do mięsa i rozrabiamy na jednolita masę. Formujeme duzego klopsa, którego obtaczamy lekko w bułce tartej. Przekładamy do naczynia zaroodpornego lub brytfanki,polewamy oliwą lub olejem i wstawiamy do piekarnika na ok45min w tem. 190". Pieczemy polewając go wytworzonym tłuszczem.
Serwujemy na gorąco samą lub jak kto woli z wytworzonym tłuszczykiem.Znakomicie smakuje również z sosikiem pieczarkowym lub na zimno do kanapeczek.