Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne na gorąco i na zimno dla dbających o linie.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23052
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1038
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104862
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23052
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1038
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104862
Składniki
Mięso mieszamy z posiekana cebula, rozgniecionym czosnkiem, starta marchewka, posiekana natka pietruszki, jajkiem oraz ugotowanym rozgniecionym na pure ziemniakiem, który wiąże pieczeń .
Bułke lub 2 kromki chleba tostowego zalewamy mlekiem i podgrzewamy do momentu az zrobi sie geta papka, oczywiscie ciagle mieszamy zeby sie nie przypaliło.
Dodajemy ostudzone do mięsa i rozrabiamy na jednolita masę. Formujeme duzego klopsa, którego obtaczamy lekko w bułce tartej. Przekładamy do naczynia zaroodpornego lub brytfanki,polewamy oliwą lub olejem i wstawiamy do piekarnika na ok45min w tem. 190". Pieczemy polewając go wytworzonym tłuszczem.
Serwujemy na gorąco samą lub jak kto woli z wytworzonym tłuszczykiem.Znakomicie smakuje również z sosikiem pieczarkowym lub na zimno do kanapeczek.