Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne na gorąco i na zimno dla dbających o linie.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2474
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3119
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2776
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2474
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3119
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2776
Składniki
Mięso mieszamy z posiekana cebula, rozgniecionym czosnkiem, starta marchewka, posiekana natka pietruszki, jajkiem oraz ugotowanym rozgniecionym na pure ziemniakiem, który wiąże pieczeń .
Bułke lub 2 kromki chleba tostowego zalewamy mlekiem i podgrzewamy do momentu az zrobi sie geta papka, oczywiscie ciagle mieszamy zeby sie nie przypaliło.
Dodajemy ostudzone do mięsa i rozrabiamy na jednolita masę. Formujeme duzego klopsa, którego obtaczamy lekko w bułce tartej. Przekładamy do naczynia zaroodpornego lub brytfanki,polewamy oliwą lub olejem i wstawiamy do piekarnika na ok45min w tem. 190". Pieczemy polewając go wytworzonym tłuszczem.
Serwujemy na gorąco samą lub jak kto woli z wytworzonym tłuszczykiem.Znakomicie smakuje również z sosikiem pieczarkowym lub na zimno do kanapeczek.