Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne na gorąco i na zimno dla dbających o linie.
Mięso mieszamy z posiekana cebula, rozgniecionym czosnkiem, starta marchewka, posiekana natka pietruszki, jajkiem oraz ugotowanym rozgniecionym na pure ziemniakiem, który wiąże pieczeń .
Bułke lub 2 kromki chleba tostowego zalewamy mlekiem i podgrzewamy do momentu az zrobi sie geta papka, oczywiscie ciagle mieszamy zeby sie nie przypaliło.
Dodajemy ostudzone do mięsa i rozrabiamy na jednolita masę. Formujeme duzego klopsa, którego obtaczamy lekko w bułce tartej. Przekładamy do naczynia zaroodpornego lub brytfanki,polewamy oliwą lub olejem i wstawiamy do piekarnika na ok45min w tem. 190". Pieczemy polewając go wytworzonym tłuszczem.
Serwujemy na gorąco samą lub jak kto woli z wytworzonym tłuszczykiem.Znakomicie smakuje również z sosikiem pieczarkowym lub na zimno do kanapeczek.
Pieczeń rzymska to świetny pomysł na pyszny ciepły obiad, a także mięso podaw...
Odsłon: 4701
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 456
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1897
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 146
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 456
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1897
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 146
Składniki
Mięso mieszamy z posiekana cebula, rozgniecionym czosnkiem, starta marchewka, posiekana natka pietruszki, jajkiem oraz ugotowanym rozgniecionym na pure ziemniakiem, który wiąże pieczeń .
Bułke lub 2 kromki chleba tostowego zalewamy mlekiem i podgrzewamy do momentu az zrobi sie geta papka, oczywiscie ciagle mieszamy zeby sie nie przypaliło.
Dodajemy ostudzone do mięsa i rozrabiamy na jednolita masę. Formujeme duzego klopsa, którego obtaczamy lekko w bułce tartej. Przekładamy do naczynia zaroodpornego lub brytfanki,polewamy oliwą lub olejem i wstawiamy do piekarnika na ok45min w tem. 190". Pieczemy polewając go wytworzonym tłuszczem.
Serwujemy na gorąco samą lub jak kto woli z wytworzonym tłuszczykiem.Znakomicie smakuje również z sosikiem pieczarkowym lub na zimno do kanapeczek.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 146
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 225