Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymaga specjalnych przygotowań, poprostu bierzesz co tylko znajdziesz w lodówce :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3837
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1323
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3837
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1323
Składniki
Cebule pokrój drobne podsmarz na łyżce oliwy.
Bułki namocz w wodzie a potem odsącz
Marchewkę ugotuj i pokrój w drobną kostkę.
Połącz ze sobą wszystkie składniki, warzywa (powinny być dość drobno pokrojone, wtedy będzie łatwiej połączyć masę), kaszę, jajka, bułki. Jesli masa wydaje Ci się zbyt luźna i wilgotna możesz dosypać odrobine więcej kaszy. Na końcu dodaj przyprawy i porządnie wyrób.
Do naczynia żaroodpornego wlej troszke oliwy i rozrpowadź po dnie. Z masy ulep "bochenek" i włóż do naczynia. Mase mozna polać oliwą na wierzchu (ale bez przesady)
Piecz w temp. 180stopni ok.1 godzinę
Podawaj z czym tylko chcesz.