Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymaga specjalnych przygotowań, poprostu bierzesz co tylko znajdziesz w lodówce :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17287
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 452
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 171
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17287
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 452
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 171
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
Cebule pokrój drobne podsmarz na łyżce oliwy.
Bułki namocz w wodzie a potem odsącz
Marchewkę ugotuj i pokrój w drobną kostkę.
Połącz ze sobą wszystkie składniki, warzywa (powinny być dość drobno pokrojone, wtedy będzie łatwiej połączyć masę), kaszę, jajka, bułki. Jesli masa wydaje Ci się zbyt luźna i wilgotna możesz dosypać odrobine więcej kaszy. Na końcu dodaj przyprawy i porządnie wyrób.
Do naczynia żaroodpornego wlej troszke oliwy i rozrpowadź po dnie. Z masy ulep "bochenek" i włóż do naczynia. Mase mozna polać oliwą na wierzchu (ale bez przesady)
Piecz w temp. 180stopni ok.1 godzinę
Podawaj z czym tylko chcesz.